zwaaitegels

zwaaitegels

De zwaaitegels zijn bedacht om mensen vaker een glimlach te bezorgen, gezelligheid te laten ervaren en contact te stimuleren. Het zijn stoeptegels met een vrolijke zwaaihand, waarmee voorbijgangers worden uitgenodigd om te zwaaien naar degene waar de zwaaitegel voor het huis ligt

Er is veel onderzoek gedaan tijdens de pilot van de zwaaitegels in Zwolle. Want zomaar de buurt vol gooien met tegels heeft helemaal geen zin. Sterker nog, het werkt averechts. Je moet op een aantal specifieke zaken letten, zo is gebleken.

De eigenaar van de Zwaaistenen ben ik, Corinne Tijsseling. Ik werk al ruim een jaar bijna fulltime aan dit initiatief omdat ik iedereen een glimlach, gezelligheid en contact gun. En omdat ik weet en gezien heb dat zwaaitegels betekenis vol zijn voor veel mensen.

Zwaaitegels zijn niet speciaal voor eenzame en oudere mensen. Ze zijn er voor iedereen! Want ook moeders met jonge kinderen zijn geregeld thuis en waarderen de gezelligheid van zwaaitegels. En ook mijn buurman die als zzp'er veel thuis werkt wordt blij van een zwaaigroet.

Iedereen die aan de slag wil met zwaaitegels kan ze kopen in de webshop. Ik weet dat er op internet voorbeelden staan van geschilderde zwaaihandjes. Zo zijn wij in Zwolle tijdens de pilot namelijk begonnen. En dit idee is in het begin heel vaak 'stiekem' nagedaan door organisaties. Al snel bleek dat zo'n geschilderd zwaaihandje helemaal niet goed werkt. Mensen begrijpen niet wat er bedoelt wordt en ze vallen onvoldoende op in het straatbeeld. Waar het omgaat is dat je mensen triggert om te gaan zwaaien en daarvoor is een opvallend ontwerp nodig met de juiste tekst. Hiervoor heb ik best wat testen uitgevoerd en mensen hierover bevraagd. Het resultaat zijn de zwaaitegels die ik aanbied in de webshop.

De Zwaaisteen® en het hele idee daarbij heb ik helaas moeten beschermen in de vorm van merkrecht, handelsrecht en auteursrecht. Ik deed dat niet met plezier maar omdat allerlei organisaties met mijn werk aan de haal gingen. Het is niet fijn wanneer jezelf een idee bedenkt, dit helemaal test en door ontwikkeld en je ziet vervolgens dat anderen zonder de essentiële kennis Zwaaistenen, zwaaihandjes en zwaaitegels op stoepen plaatsen en hiermee de media opzoeken.

Tot slot, laten we het voortaan niet meer hebben over zwaaistegels, maar over de Zwaaisteen®. Want Zwaaisteen® is de echte naam 🙂

Zwaaitegels
zwaaitegels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *