Zwaaistenen Beetsterzwaag

10 maart 2020 Uit Door Zwaaisteen

Dat was bijzonder! Afgelopen vrijdag ontmoette ik de spontane 11-jarige Maxime uit Beetsterzwaag. Eind vorig jaar pitchte Maxime het idee ‘Zwaaistenen’ bij de gemeente. Daar waren ze meteen enthousiast. Niet veel later werden er drie Zwaaistenen gelegd in een buurtje waar veel ouderen wonen.  Maxime: “Het is vlakbij onze school en er fietsen veel kinderen langs de ouderen in deze buurt. Door de Zwaaisteen zwaaien we nu altijd als we langs de ouderen fietsen. Ik vind het echt fijn als ik iemand blij kan maken.”

Maxime had al eerder gehoord over de Zwaaistenen via een nieuwsitem van het Jeugdjournaal. Ze wil eigenlijk graag kinderburgemeester worden maar omdat die mogelijkheid er nu nog niet is mocht ze nu alvast wat ideeën inbrengen. De Zwaaisteen was daar één van en dat werd dan ook meteen goed opgepakt.

In Beetsterzwaag zijn de Zwaaistenen niet gekoppeld aan een woning van iemand maar aan een buurtje waar veel ouderen wonen. De Zwaaistenen herinneren mensen eraan dat ze in dit buurtje extra veel mogen zwaaien.