Bizar hoe levens kunnen veranderen

20 april 2021 Uit Door Zwaaisteen

Een mail van Gerrit: “Bij weer en wind zit Bianca buiten op een bankje voor de zorginstelling waar ze woont. Ze groet iedereen altijd vriendelijk en zwaait daar meestal bij. Een echte zwaai ambassadrice. Het lijkt mij een mooi gebaar om haar een Zwaaisteen te overhandigen.” Hij vraagt Bianca en het zorgpersoneel om toestemming. Die krijgt hij.

Er volgt een ontmoeting met Bianca. Gerrit ontdekt dat ze even oud zijn en vroeger gezamenlijke vrienden hadden. Alleen liep het leven van Bianca anders toen ze op jonge leeftijd hersenletsel kreeg. “Bizar hoe levens kunnen veranderen”, vertelt hij. De Zwaaisteen laat hij bij Bianca achter als reminder.

Corona en de sneeuw, vragen om geduldig af te wachten tot het juiste moment. Bianca kiest ondertussen haar mooiste kleren uit voor het feestelijke moment dat komen gaat.

Vorige week was het zover. Een mooi moment voor Bianca! Waardering en aandacht voor haar. Nadien verschijnt er een mail van Gerrit: “Ze zat vanmorgen vroeg al buiten bij haar Zwaaisteen. Het fijne is dat deze tegel ieder moment weer tastbaar voor haar is omdat haar kortetermijngeheugen enorm kort is . Bianca is zo trots als een Pauw met gouden veren.”

 

Foto: Gemeente Zaanstad

Foto uit artikel Noordhollands Dagblad