Creëer gezelligheid zelf

10 januari 2021 Uit Door Zwaaisteen

Ken je dat? Dat je de huiskamer graag gezellig maakt? In de winter met kaarsjes en in de zomer met heerlijk geurende bloemen?

 

Sommige mensen ervaren juist ook gezelligheid wanneer ze contact hebben met mensen die buiten lopen. Een zwaaigroet van iemand die langsloopt levert dan een glimlach op. Het geeft een gezellig gevoel en het is een fijn contactmoment. 

En, dat geldt zeker niet alleen voor ouderen. Ook jongeren ervaren deze vorm van contact als een gezellig moment en noemen het ‘waardevol’.

 

Nu, ik dit schrijf denk ik aan Ria die het fijn vindt om dichtbij de bushalte te wonen. “Er valt wat te zien, ik kijk graag naar de mensen”, vertelde ze mij. Net als Ria houden veel mensen van deze vorm van gezelligheid: van iets om naar te kijken, iets om er bij te horen en iets om over te praten.

 

Het leuke is dat je dit met een Zwaaisteen voor je deur zelf kunt creëren en de gezelligheid naar je toe kunt halen. De zwaaiende passanten zorgen voor een glimlach, gezelligheid en een contactmoment. Mooi he!