Elkaars blik vangen

23 februari 2021 Uit Door Zwaaisteen

“Ik moest dag in dag uit flyers uitdelen bij een druk verkeerspunt. Ontzettend saai en geestdodend, vond ik het. Na anderhalve dag besloot ik er een sport van te maken om iedereen aan te kijken die ik een flyer gaf. Ook al was het contact vluchtig, het veranderde mijn werk. Het persoonlijke contact, elkaars blik vangen, gaf mij een soort van zin.

 

Dit vertelde Arjan mij vorige week over zijn bijbaantje in Frankrijk jaren geleden. Ik vind het een mooi voorbeeld van hoe je een situatie kunt ombuigen naar iets dat zin kan geven. En hoe bepalend is ook hierbij ‘elkaars blik vangen’.

 

Elkaars blik vangen is ook één van de verborgen krachten van zwaaien. Hoe zwaai jij eigenlijk? Steek je jouw hand omhoog en loop je door of probeer je de blik van de ander te vangen?

Probeer het eens! Kijk en ervaar wat er gebeurt.